Колега много ти благодаря
Известие
Collapse
No announcement yet.
Загуба на антифриз
Collapse
X
-
Като говорим за антифриз да попитам и аз- през колко време е нормално да се долива антифриз.В смисъл аз на моята и доливам през около 2-3 месеца по половин кило в казанчето,течове не съм забелязал,но и моите стъкла се запотяват зимата като не духа парното.възможно ли е това да е свързано с антифриза ?
Comment
-
Първоначално публикувано от Алфист11 Покажи съобщениеКато говорим за антифриз да попитам и аз- през колко време е нормално да се долива антифриз.В смисъл аз на моята и доливам през около 2-3 месеца по половин кило в казанчето,течове не съм забелязал,но и моите стъкла се запотяват зимата като не духа парното.възможно ли е това да е свързано с антифриза ?
Много зависи и какъв пробег е извършен за това време.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Странно аз съм чувал че се долива концентрат или етиленглюкол защото същият е по-летлив от водата и точно той се изпарява А дестилираната вода е за доливане на акумулатора Все пак това е мое мнениеALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
-
Етиленгликола кипи при 196 градуса по целзий,така че може да прецените кое се изпарява.Водата има почти два пъти по- голям коефициент на топлопроводимост,два пъти по голяма топлоемкост и затова не е добре да се кара с неразреден етилен гликол,сами разбирате защо.Last edited by lordliness; d.m.y г., 17:14.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Това за топлопроводимостта и кипенето е вярно но преценката за изпаряването се влияе от други показатели - летливост и още нещо имаше Преди се занимавах с едни фири на антифриз и крайното становище беше че количествените фири на антифриза са за сметка на пониженото качествоALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
Comment